MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Międzychodzie. Zobacz miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie pójść na lody w Międzychodzie?
Gdzie pójść na lody w Międzychodzie? SherSor
Sprawdź, gdzie znajdują się lodziarnie w Międzychodzie. Niewątpliwie lody są przez wszystkich kojarzone z latem. Trudno wyobrazić sobie słoneczny, gorący dzień bez tego ożywczego deseru. Zobacz, jakie są ich rodzaje. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Międzychodzie.

Spis treści

Gdzie możesz zjeść lody w Międzychodzie?

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Międzychodzie

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Międzychodzie? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie rodzaje lodów oferują lodziarnie w Międzychodzie?

Ten popularny deser cechuje duża różnorodność rodzajów. Latem na każdym kroku możemy spotkać lodziarnie oferujące lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Zazwyczaj lody wytwarzane są z gotowych mieszanek proszkowych z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Możemy jednak spotkać w Międzychodzie lodziarnie, w których podobnie, jak dawniej wykonuje się pracę z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Jak wyglądały lody kiedyś?

W czasach po II wojnie światowej produkcja lodów w Polsce znacznie się rozwinęła, a ich konsumpcja stała się popularna. Na początku rzemieślnicy kręcili je w specjalnych maszynkach i układali w beczkach z lodem i solą. Nakładali je za pomocą łyżek na andruty i wafle. Smaki oferowane wówczas nie były zbyt urozmaicone. Głównie były to lody śmietankowe, mleczne, a w sezonie także truskawkowe, czekoladowe albo z dodatkiem świeżych owoców. Z upływem czasu komponowano nowe smaki, a ich produkcja rozszerzała się. Podawane były w waflowych pucharkach, zaczęły pojawiać się także lody w gałkach.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na miedzychod.naszemiasto.pl Nasze Miasto