MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

Festiwal Smaków w Chorzowie!

Festiwal Smaków w Chorzowie!

Aż 169 prezentacji w ramach 41. edycji DRUZBACKI. Dla kogo nagrody?

Aż 169 prezentacji w ramach 41. edycji DRUZBACKI. Dla kogo nagrody?

Polecamy

Jazda na zderzaku. Jaki mandat w 2024 roku?

Jazda na zderzaku. Jaki mandat w 2024 roku?

Wyniki 22. kolejki włocławskiej A klasy. Derby dla Startu Radziejów

Wyniki 22. kolejki włocławskiej A klasy. Derby dla Startu Radziejów

Trwają matury 2024. Sprawdź harmonogram i najważniejsze informacje

Trwają matury 2024. Sprawdź harmonogram i najważniejsze informacje