Dary kończącego się lata w Muzeum Etnograficznym we Włocławku [zdjęcia]
Celem imprezy była promocja produktów tradycyjnych wyrabianych na małą skalę z lokalnych surowców. Większość z nich, w oparciu o przepisy regionalnej kuchni ludowej, przygotowały Koła Gospodyń Wiejskich i laureaci rozmaitych konkursów kulinarnych.
Głównym bohaterem tegorocznych targów był burak.
Odwiedzający targ mieli okazję spróbować i zakupić m.in. wędliny wykonane tradycyjnymi metodami, wyroby z gęsi, sery, przetwory owocowe i warzywne, soki, miody, kawy, herbaty, oleje, octy, ciasta, chleby. Organizatorem targu było Muzeum Ziemi kujawskiej i Dobrzyńskiej we Włocławku, instytucja kultury samorządu województwa
INFO Z POLSKI 21.09.2017 - przegląd najciekawszych informacji ostatnich dni w kraju
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?