Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Inowrocławiu. Była pizzeria Masters, jest Bistro Z gęsią po drodze [20 kwietnia 2022 - zdjęcia]

OPRAC.:
Dariusz Nawrocki
Dariusz Nawrocki
Magda Gessler w Inowrocławiu. Zobaczcie, jak Pizzerię Masters zmieniła z Bistro Z gęsią po drodze >>>>>
Magda Gessler w Inowrocławiu. Zobaczcie, jak Pizzerię Masters zmieniła z Bistro Z gęsią po drodze >>>>>Sylwia Dąbrowa Polska Press
Magda Gessler z programem Kuchenne Rewolucje odwiedziła Inowrocław. Tym razem ratowała restaurację na Rąbinie. Pizzerię Masters zmieniła w Bistro Z gęsią pod drodze. Zobaczcie zdjęcia i wideo.

Zobacz wideo: Smaki Kujaw i Pomorza sezon 4 odcinek 9

od 16 lat

Kuchenne Rewolucje w Inowrocławiu

W czwartek, 7 kwietnia, telewizja TVN pokazała premierowy odcinek Kuchennych Rewolucji z Inowrocławia. Tym razem Magda Gessler przeprowadziła rewolucję w restauracji mieszczącej się przy alei Niepodległości 68.

Pizzerię Masters, jak podaje na swoich stronach TVN, "prowadzi doświadczony na wielu frontach Olek. Z wykształcenia jest mechanikiem samochodowym, ale żadnej pracy się nie boi. Handlował rybami, potem butami, prowadził zbiórki odzieży używanej, a nawet zbierał złom. Za namową kolegi i pod wpływem nagłego impulsu, postanowił zostać restauratorem".

Restauracja serwowała dania z kuchni włoskiej i polskiej. Nie była jednak zbyt popularna w Inowrocławiu.

Dlatego właściciele zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Widzowie w czwartek, 7 kwietnia, obejrzeli w TVN niezwykle emocjonujący program, w którym załoga narzekała na niezwykle oszczędnego szefa.

"Nic więc dziwnego, że lokal serwujący kiepskie dania nie cieszy się w okolicy popularności" - podawał przed programem TVN.

Magda Gessler wymogła na właścicielu, by ten nie wtrącał się w działalność restauracji i dał większe pole do popisu swojej partnerce Iwonie oraz zdolnej załodze. Zmieniła wnętrza lokalu na przytulniejsze, zmieniła nazwę oraz kompletnie zrewolucjonizowała menu restauracji. Po rewolucji restauracja postawiła na dania z gęsiny.

Bistro Z gęsią pod drodze zdało egzamin. Dziś serwuje między innymi tatar z gęsi (21 zł), udko z gęsi (45 zł), czarninę (12 zł) i pizzę "Nie cię gęś" z piersią z gęsi oraz sosem z buraków. Goście w programie zachwalali smak nowych dań. Zadowolona jest również Magda Gessler.

- Jestem bardzo zadowolona. Były małe potknięcia, ale jest atmosfera i energia. Było pysznie - powiedziała w wielkim finale Magda Gessler.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na wloclawek.naszemiasto.pl Nasze Miasto