Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tak było na konkursie kulinarnym "Wieprzowina w roli głównej" w Kowalu [zdjęcia]

Wojciech Alabrudziński
Wojciech Alabrudziński
Konkurs "Wariacje z wieprzowiną" w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu, 29 marca 2022.
Konkurs "Wariacje z wieprzowiną" w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu, 29 marca 2022. Wojciech Alabrudziński
"Wariacje z wieprzowiną", tak brzmiało hasło wtorkowego konkursu kulinarnego w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu. Uczestnicy musieli przygotować golonkę, karkówkę lub schab. Zobacz zdjęcia z konkursu.

Zobacz wideo: Transport z Portugalii do ZS3 we Włocławku.

od 16 lat

Jedenaście zespołów reprezentujących szkoły średnie prowadzone przez ministerialne Centrum Kształcenia Rolniczego wzięło udział w konkursie „Wariacje z wieprzowiną”. Pomysłodawcą akcji jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.

- Potrawy, które sporządzają nasi uczestnicy oparte są na produktach z rodzimych ras świń – mówi Iwona Daniel z ZS CKR w Kowalu. - Uczniowie musieli sporządzić z wylosowanego kawałka gastronomicznego tuszy, od golonki i karkówki do schabu, potrawę.

Dominika Karkosik i Oliwia Olszewska z ZS CKR w Starym Brześciu, reprezentujące rejon włocławski, otrzymały wyróżnienie za przygotowanie polędwicy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na wloclawek.naszemiasto.pl Nasze Miasto