Zobacz wideo: Szacunek zbiorów zbóż, warzyw i owoców w 2021 roku
W Zespole Szkół Chemicznych przy Bulwarach rozstrzygnięto konkurs gastronomiczny „Ziemniak królem stołu”. Zadaniem grup zawodowych było przygotowanie potrawy, której głównym składnikiem był ziemniak.
Jury miało niełatwe zadanie, do rywalizacji przystąpiło bowiem 14 zespołów. Na stołach pojawiły się elegancko i kolorowo podane kotlety, rolady, placki, różyczki, oczywiście z ziemniaków.
Na nagrodę główną zasłużyły, zdaniem jury, pączki. Ich autorkami są Weronika Baszczyńska i Izabela Lewandowska z kl. III TŻ „Chemika”. Ponadto nagrody otrzymali: Amelia Piotrowska, Wiktor Słupski, Karina Muszyńska i Anna Woźnica.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?