7 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Witaminy zawarte w szparagach (C i E) poprawiają kondycję...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/3c/d3/62851b8bce6af_o_large.jpg)
fot. pixabay
Takie właściwości mają szparagi - to dzieje się z organizmem, kiedy włączysz je do diety. Kto nie powinien ich jeść?
Obierać czy nie?
Witaminy zawarte w szparagach (C i E) poprawiają kondycję włosów, skóry i paznokci, a z kolei składniki mineralne (wapń i fosfor) wzmacniają zęby i kości oraz zapobiegają rozwojowi osteoporozy.
Warto wiedzieć: Zielone szparagi nie wymagają obierania, ale trzeba odłamać ich zdrewniałe końcówki. Białe szparagi należy obrać i odciąć twardą końcówkę.
Kto nie powinien jeść szparagów? ►►►