Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tutaj zjesz najlepszego kebaba we Włocławku. Te lokale z kebabami polecają internauci [TOP 10]

Redakcja Polska Press
Redakcja Polska Press
Najlepsze bary z kebabami we Włocławku zdaniem naszych internautów. Najlepszy - na końcu galerii >>>
Najlepsze bary z kebabami we Włocławku zdaniem naszych internautów. Najlepszy - na końcu galerii >>>pixabay.com / zdjęcie ilustracyjne
14 lipca to Dzień Kebaba. Przygotowaliśmy zestawienia najlepszych kebabów we Włocławku według internautów. Nasz poprzedni ranking już się zdezaktualizował. Niektóre lokale zniknęły z gastronomicznej mapy Włocławka, inne - pojawiły się na niej. Dlatego ponownie zapytaliśmy o to, w których lokalach sprzedają najlepsze kebaby. Zobaczcie, które lokale najlepiej ocenili Czytelnicy na naszym fanpage'u!

Zestawienie powstało na podstawie opinii naszych Czytelników. W poście na naszym fanpage'u zapytaliśmy, gdzie kupimy we Włocławku najlepszego kebaba. Padło wiele interakcji (odpowiedzi, polubień). Zsumowaliśmy głosy, jakie oddaliście na poszczególne bary z kebabami we Włocławku. Tak powstał nasz ranking..

Gdzie jest najlepszy kebab we Włocławku?

To jest 10 najlepiej ocenionych przez naszych internautów lokali serwujących kebaby we Włocławku. Zdaniem internautów kebaby z tych lokali są najsmaczniejsze.

Sprawdź kolejne slajdy naszej galerii i zobacz, które lokale wskazali internauci z Włocławka i nie tylko.

Kebab – turecka potrawa. Określenie obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy (m.in. İskender kebabı, Adana kebabı czy şiş kebabı) i nie jest jednoznaczne.

W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (w języku tureckim „obracające się pieczone mięso”), czyli danie kuchni tureckiej w postaci odpowiednio doprawionego mięsa baraniego (w tym jagnięcego), skrawanego z pionowego rożna, podawane z surówką warzywną i owczym serem, współcześnie przekształcone w danie typu fast food. Ze względu na ceny baraniny oraz preferencje smakowe Polaków, mięso w polskim kebabie to zwykle wołowina lub kurczak, jedynie z dodatkiem baraniny. Nie może to być mięso wieprzowe, co wynika z Halalu. Podawane jest w macy, picie, tortilli lub bułce z różnymi sosami – łagodnymi lub ostrymi. Wartość odżywcza dla 100 gramów typowego polskiego kebabu wynosi około 170 kilokalorii.
(Wikipedia).

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wloclawek.naszemiasto.pl Nasze Miasto