Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tutaj zjesz najlepszego kebaba we Włocławku. Te lokale z kebabami polecają internauci [TOP 10]

Redakcja Polska Press
Redakcja Polska Press
Najlepsze bary z kebabami we Włocławku zdaniem naszych internautów. Najlepszy - na końcu galerii >>>
Najlepsze bary z kebabami we Włocławku zdaniem naszych internautów. Najlepszy - na końcu galerii >>>pixabay.com / zdjęcie ilustracyjne
14 lipca to Dzień Kebaba. Przygotowaliśmy zestawienia najlepszych kebabów we Włocławku według internautów. Nasz poprzedni ranking już się zdezaktualizował. Niektóre lokale zniknęły z gastronomicznej mapy Włocławka, inne - pojawiły się na niej. Dlatego ponownie zapytaliśmy o to, w których lokalach sprzedają najlepsze kebaby. Zobaczcie, które lokale najlepiej ocenili Czytelnicy na naszym fanpage'u!

Zestawienie powstało na podstawie opinii naszych Czytelników. W poście na naszym fanpage'u zapytaliśmy, gdzie kupimy we Włocławku najlepszego kebaba. Padło wiele interakcji (odpowiedzi, polubień). Zsumowaliśmy głosy, jakie oddaliście na poszczególne bary z kebabami we Włocławku. Tak powstał nasz ranking..

Gdzie jest najlepszy kebab we Włocławku?

To jest 10 najlepiej ocenionych przez naszych internautów lokali serwujących kebaby we Włocławku. Zdaniem internautów kebaby z tych lokali są najsmaczniejsze.

Sprawdź kolejne slajdy naszej galerii i zobacz, które lokale wskazali internauci z Włocławka i nie tylko.

Kebab – turecka potrawa. Określenie obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy (m.in. İskender kebabı, Adana kebabı czy şiş kebabı) i nie jest jednoznaczne.

W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (w języku tureckim „obracające się pieczone mięso”), czyli danie kuchni tureckiej w postaci odpowiednio doprawionego mięsa baraniego (w tym jagnięcego), skrawanego z pionowego rożna, podawane z surówką warzywną i owczym serem, współcześnie przekształcone w danie typu fast food. Ze względu na ceny baraniny oraz preferencje smakowe Polaków, mięso w polskim kebabie to zwykle wołowina lub kurczak, jedynie z dodatkiem baraniny. Nie może to być mięso wieprzowe, co wynika z Halalu. Podawane jest w macy, picie, tortilli lub bułce z różnymi sosami – łagodnymi lub ostrymi. Wartość odżywcza dla 100 gramów typowego polskiego kebabu wynosi około 170 kilokalorii.
(Wikipedia).

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wloclawek.naszemiasto.pl Nasze Miasto