MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych...
fot. tookapic/pixabay.com

Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty. To one najczęściej powodują zatrucia pokarmowe, a także ich powikłania

Kiełki jako źródło zatruć pokarmowych

Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych związków, ale produkt ten należy do najbardziej nietrwałych – właściwie powinno się spożywać je w ciągu 2-3 dni od otrzymania. Trudno zadbać o to, kupując ten produkt w sklepie. Dlatego zawartość opakowania należy dokładnie obejrzeć i zużyć w całości najlepiej tego samego dnia.

W razie wątpliwości kiełki warto poddać obróbce kulinarnej, np. dodając do dania przyrządzanego na patelni. A najbezpieczniej hodować je w odpowiednich warunkach w domu.

Zobacz również

Vip Beauty Estetic: skuteczne zabiegi, wyjątkowa atmosfera
Artykuł sponsorowany

NOWE
Vip Beauty Estetic: skuteczne zabiegi, wyjątkowa atmosfera

Komers 2024 uczniów tarnobrzeskiej "dziesiątki". Był piękny polonez [ZDJĘCIA]

NOWE
Komers 2024 uczniów tarnobrzeskiej "dziesiątki". Był piękny polonez [ZDJĘCIA]

Polecamy

Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!

O TYM SIĘ MÓWI
Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!

Nie będzie ciepłej wody we Włocławku. Przez trzy dni - MPEC przeprowadzi prace

Nie będzie ciepłej wody we Włocławku. Przez trzy dni - MPEC przeprowadzi prace

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich