MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak i szczaw są źródłem szczawianów, które mogą zaburzać...
fot. pixabay.com/Showmeyourflowers

Warzywa to istotny element diety, niektóre wymagają jednak obróbki. Zobacz, których warzyw nie można jeść na surowo

Szpinak

Szpinak i szczaw są źródłem szczawianów, które mogą zaburzać pracę serca, wchłanianie minerałów, a także powodować niedobory witamin. W niektórych przepisach pojawia się surowy szpinak, zjedzony w niewielkich ilościach nie powinien szkodzić, zaleca się jednak gotowanie liści. Zwłaszcza że w tej wersji mają więcej wapnia i żelaza, niż w pierwotnie.

Zobacz również

Za nami 19. festiwal "Pyza"

Za nami 19. festiwal "Pyza"

Akademia Pana Kleksa w Gliwicach! Zobacz program

Akademia Pana Kleksa w Gliwicach! Zobacz program

Polecamy

Zmiany na Zakhyntos: Dlaczego popularna atrakcja nie będzie dostępna?

Zmiany na Zakhyntos: Dlaczego popularna atrakcja nie będzie dostępna?

Pierwszy taki egzamin - jak poszło ósmoklasistom? Lektura marzenie

Pierwszy taki egzamin - jak poszło ósmoklasistom? Lektura marzenie

Bardzo ciężka biologia. Maturzyści dzielą się wrażeniami o maturze rozszerzonej

Bardzo ciężka biologia. Maturzyści dzielą się wrażeniami o maturze rozszerzonej