Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Anita Sawicka z woj. pomorskiego w finale Miss Polonia 2024 [ZDJĘCIA]

Anita Sawicka z woj. pomorskiego w finale Miss Polonia 2024 [ZDJĘCIA]

W Łebie przy ul. Łąkowej powstanie park

Polecamy

Akcja Żonkile w szkołach i na ulicach Warszawy. Co oznacza ten żółty kwiat?

Akcja Żonkile w szkołach i na ulicach Warszawy. Co oznacza ten żółty kwiat?

Suwałki będą miały elektryczne autobusy

Suwałki będą miały elektryczne autobusy

Prezes TS Wisła Kraków napisał list otwarty. Teraz dostał odpowiedź od Miszalskiego

Prezes TS Wisła Kraków napisał list otwarty. Teraz dostał odpowiedź od Miszalskiego