MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cebula to nieodzowny składnik szaszłyków, ale można też piec...
fot. Mike Fox/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Cebula i czosnek

Cebula to nieodzowny składnik szaszłyków, ale można też piec ją w kawałkach, a najlepiej – ćwiartkach lub połówkach. Aby się nie rozpadały, nie należy odkrajać końców warzywa, które spajają jego warstwy. Czas pieczenia to zwykle 8-10 min.

Na ruszcie można też przygotować pyszny pieczony czosnek. Potrzebne są do tego całe jego główki, namoczone w wodzie i ew. rozkrojone w poprzek na 2 połowy. Całość piecze się 30-45 min, natomiast połówki odpowiednio krócej. Ząbki w środku powinny być miękkie i skarmelizowane.

Zobacz również

Trzy samochody zderzyły się na S-1 w Bielsku-Białej

Trzy samochody zderzyły się na S-1 w Bielsku-Białej

Jałmużnik papieski w archidiecezji katowickiej. Został nim ksiądz Tomasz Koryciorz

Jałmużnik papieski w archidiecezji katowickiej. Został nim ksiądz Tomasz Koryciorz

Polecamy

Nie dopuść do braku tych 2 witamin. Bez nich grozi ci wyniszczająca choroba

NOWE FAKTY
Nie dopuść do braku tych 2 witamin. Bez nich grozi ci wyniszczająca choroba

To on śpiewa „Take On Me”. Zobacz, jak teraz wygląda Morten Harket z zespołu A-ha

To on śpiewa „Take On Me”. Zobacz, jak teraz wygląda Morten Harket z zespołu A-ha

Nadchodzi burza? Ten prosty trik pomoże ci określić odległość do ulewy

Nadchodzi burza? Ten prosty trik pomoże ci określić odległość do ulewy