MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Piec na grillu można różne grzyby, choć najczęściej są to...
fot. Romario99/123RF

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Grzyby

Piec na grillu można różne grzyby, choć najczęściej są to pieczarki, ew. boczniaki. Te pierwsze są przy tym łatwiejsze do przygotowania na ruszcie ze względy na podobne rozmiary i kompaktowy kształt. Czas grillowania pieczarek zależy od ich wielkości i dla mniejszych okazów i ich kawałków wynosi zwykle 4-5 min. Te większe, a także boczniaki (które z powodu nieregularnych kształtów warto umieścić na tacce) mogą wymagać 7-8 min, a nawet 10-15 min na ruszcie. Grzyby należy odpowiednio często przekręcać, bo niezmiernie łatwo przywierają do gorących powierzchni.

Zobacz również

Heroiczna porażka Gruzji z Hiszpanią. Wynik nie oddaje przebiegu meczu [ZDJĘCIA]

Heroiczna porażka Gruzji z Hiszpanią. Wynik nie oddaje przebiegu meczu [ZDJĘCIA]

Polscy siatkarze cenią sobie brąz Ligi Narodów i czekają na ostateczną kadrę na Paryż

Polscy siatkarze cenią sobie brąz Ligi Narodów i czekają na ostateczną kadrę na Paryż

Polecamy

Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella

O TYM SIĘ MÓWI
Masowe zatrucie nad Bałtykiem. Nie żyje 1 osoba. Winna Salmonella

W jednej ręce dziecko, w drugiej smartfon. To może mieć złe konsekwencje

W jednej ręce dziecko, w drugiej smartfon. To może mieć złe konsekwencje

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty