Dlaczego warto zrezygnować z typowych „szybkich dań”? Nie bez powodu są nazywane śmieciowym jedzeniem. Oprócz setek kalorii z tłuszczów i cukrów wprowadzają do diety szereg szkodliwych związków (m.in. dodatków do żywności, nadmiaru sodu, chemicznie zmienionych tłuszczów, substancji powstałych podczas przetwarzania czy składników opakowań), a tych odżywczych czy smakowych jest w nich bardzo niewiele.
Szybkie dania są nie tylko ubogie w witaminy, związki mineralne i antyoksydanty, ale również w błonnik, dobre tłuszcze i białko. Proponujemy lepsze wersje ulubionych klasyków, które oprócz cennych składników odżywczych i prozdrowotnych związków oferują też bogactwo smaku.
Sprawdź 10 pomysłów na zdrowy fast food!
Partner akcji
DAGRASSO.PL
Co to jest zapalenie gardła i migdałków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?