Części produkcji mleka drugi rok pani Monika produkuje pyszne i ekologiczne sery podpuszczkowe niedojrzewające, w czterech smakach (kozieradka,czarnuszka, czosnek niedźwiedzi,kmin rzymski),oraz inne sery m.in., mozzarella, feta, kanapkowy i jogurt naturalny,oraz biały tradycyjny.
Na smakach serów z Plebanki poznali się nabywcy z Radziejowa, Bydgoszczy, Włocławka, Torunia i Koła. Pani Monika swoje sery produkuje raz w tygodniu w niewielkich ilościach zgodnie z zapotrzebowaniem klientów i nie ogranicza się tylko do handlu, ale chętnie uczestniczy w degustacjach i pokazach.
Stres. Kiedy napędza, a kiedy wyniszcza?/DDTVN
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?