Tłusty Czwartek w tym roku przypada 8 lutego. Do tego czasu uczniowie poznają tajniki przygotowania tych słodyczy.
- Najważniejsza jest dobra receptura i tradycyjne składniki - mówi Anna Kozłowska, nauczyciel zawodu w ZS CKR. - My bazujemy na sprawdzonych przepisach. Liczy się dobra mąka prosto z młyna, odpowiednia liczba żółtek i porządne wyrobienie ciasta, tak by odchodziło od naczynia. Po usmażeniu w dobrym oleju z ziemniakiem gotowe pączki dekorowane są kolorowym lukrem i barwną posypką.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?