Zobacz wideo: Transport z Portugalii do ZS3 we Włocławku.
W Zespole Szkół Chemicznych podsumowano konkurs gastronomiczny pod hasłem „Tradycje wielkanocne na kujawskim stole”. Jury miało trudny wybór przed werdyktem, na stołach wystawiono pasztety, żury, jaja faszerowane, mazurki i babki.
- To jeden z licznych konkursów, które odbywają się w naszej szkole i sprawiają, że młodzi ludzie mają możliwość zaprezentowania się i zrobienia wrażenia na profesjonalistach z jury - mówi Maciej Kowalczyk, dyrektor ZS Chemicznych. - Łączą to, czego się tu uczą z profesjonalizmem, bo być może za jakiś czas będziemy was zapraszać jako jury w konkursach.
Za najsmaczniejszą potrawę komisja uznała mazurek Kaliny Pasternak i Karoliny Rogiewicz. Ponadto uhonorowano Nadię Lelewską, Annę Woźnicę, Amelię Piotrowską i Wiktora Słupskiego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?