W niedzielę, 26 lutego 2023 roku na ulicy Piwna we Włocławku podczas EkoJarmarku, po raz kolejny na kupujących czekała zdrowa żywność i piękne rękodzieła prosto od lokalnych producentów.
EkoJarmark od kilku lat regularnie gości we Włocławku. Co dwa tygodnie na ciekawych nowych smaków od lokalnych producentów czekają m.in.: miody, świeży chleb, ciasto drożdżowe, kozie sery, sery z mleka krowiego, wędliny bez chemii i bez konserwantów, sosy i oleje, dżemy, powidła, przetwory z owoców i warzyw, ryby w zalewach, sałatki rybne, wege dania w słoikach, zakwasy, domowy ocet jabłkowy i wiele innych smakowitości. Podczas EkoJarmarku pojawiają się na ulicy Piwnej stoiska z ręcznie wykonanymi przedmiotami, odzieżą i biżuterią.
Na popularnym bazarku można kupić produkty bezpośrednio od producentów.
Po raz pierwszy na EkoJarmarku w niedziele, 26 lutego można było zakupić i skosztować domowych pierogów ze szpinakiem, mięsem, kapustą i grzybami. Były też krokiety i paszteciki.
Lokalizacja przy ulicy Piwnej włocławianom odwiedzającym targowisko ze zdrową żywnością, rękodziełem, odzieżą i biżuterią, jest już dobrze znana. W niedzielę, 26 lutego zimowa aura niestety nieco odstraszyła spacerowiczów i kupujących. Nie zawiedli stali klienci markowych wyrobów.
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?