Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

We Włocławku są już na półmetku skupu pomidorów. W sezonie przerabianych jest ich 250 ton [zdjęcia]

Agal
Sezon na pomidory w pełni. Trwa od pierwszej dekady sierpnia i może się zakończyć dopiero w październiku. Warunek, to brak przymrozków.

Byliśmy we włocławskiej spółce, która od lat zajmuje się przetwórstwem nie tylko pomidorów. Ale wśród konsumentów znana jest głównie z keczupu. Obecnie oferowany jest pod marką "Dworski", gdyż po sprzedaży firmy przez poprzedniego właściciela, do Łowicza trafiła też marka "Włocławek".

W sezonie każdej doby przerabianych jest ok. 250 ton pomidorów, które trafiają do beczek, jako koncentrat. Spółka zajmuje się też przerobem jabłek, marchwi i selerów, a być może i cebuli.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wloclawek.naszemiasto.pl Nasze Miasto