2-5 Hufiec Pracy reprezentowała trzyosobowa drużyna na czele z Damianem Muzyczukiem, uczestnikiem I rocznika nauki zawodu kucharz, który przygotował tradycyjny żurek kujawski wspólnie z instruktorem praktycznej nauki zawodu. Jurorzy w 3 osobowym składzie na czele z Panią Dyrektor Włocławskiego Centrum Kultury „Browar B” –Lidią Piechocką - Witczak oceniało smak, jakość podania potrawy oraz wystrój stanowiska.
Udział w konkursie był dla uczestników sprawdzianem wiedzy zdobytej podczas nauki i pracy w roku szkolnym 2014/2015. 2-5 Hufiec Pracy otrzymał nagrodę specjalną od organizatorów za oryginalny smak żuru oraz uprzejmą obsługę, która urzekła panią dyrektor WCK. Wagę sukcesu podnosi fakt dużej konkurencji, do konkursu przystąpili przedstawiciele placówek edukacyjnych, kół gospodyń wiejskich oraz podmiotów gospodarczych z terenu Włocławka i okolic, którzy prezentowali w konkursie swoje oryginalne, tradycyjne, regionalne smaki.
Wszyscy uczestnicy Święta Żuru po degustacji tak znamienitej na Kujawach potrawy świetnie się bawili czekając na wyniki konkursu. Udział w konkursie oraz nagroda specjalna dla młodych kucharzy z Hufca Pracy we Włocławku były nie tylko najlepszą okazją do promocji jednostki, ale także potwierdza jakość w kształceniu przyszłych kucharzy. Wszystkim uczestnikom VI Święta Żuru Wielkanocnego składamy serdeczne podziękowania oraz gratulacje!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?